RateIt.gr: Βαθμολογήστε τα...πάντα!

21 Ιουλ 2007

Το RateIt.gr έρχεται να καλύψει εκείνο το κενό που όλοι είχαμε: Σε blogs, sites, ειδήσεις κλπ. διαβάζουμε για πρόσωπα, αντικείμενα, προορισμούς, υπηρεσίες και ένα σωρό άλλα πράγματα, αλλά ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να τα αξιολογήσουμε - τα θέματα με τα οποία πραγματεύονται όλες αυτές οι δημοσιεύσεις.





Στο RateIt έχετε τη δυνατότητα να βαθμολογήσετε οτιδήποτε, από το αγαπημένο σας βιβλίο ως τις Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οτιδήποτε στο RateIt, από τις κατηγορίες των θεμάτων προς βαθμολόγηση μέχρι και τα ίδια τα αντικείμενα βαθμολόγησης προτείνονται και αξιολογούνται από τους ίδιους τους χρήστες! Εκτός απο τη βαθμολόγηση, μπορείτε να αφήνετε φυσικά και τα σχόλιά σας για κάθε αντικείμενο που επιθυμείτε. Η βαθμολόγηση γίνεται σε κλίμακα από 0 ως 10.

Είδαμε λοιπόν ψηφοφορίες για πολιτικά πρόσωπα, Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, καλοκαιρινά clubs, παιχνίδια για PC και άλλα πολλά. Αν θέλετε π.χ. να ψηφίσετε το αγαπημένο σας παιχνίδι για PC, πηγαίνετε στην αντίστοιχη κατηγορία και ψηφίζετε (ή μαυρίζετε) τις υπάρχουσες επιλογές. Αν δεν βλέπετε το αγαπημένο σας παιχνίδι στη λίστα, μπορείτε την ίδια στιγμή να το προσθέσετε ωστε να το ψηφίσουν οι υπόλοιποι χρήστες. Τη στιγμή της συγγραφής της δημοσίευσης, το RateIt μετρούσε 58605 ψήφους σε όλες τις κατηγορίες.

Φυσικά, όπως δηλώνει και το ίδιο το portal, τα αποτελέσματα των βαθμών των χρηστών δεν απεικονίζουν απαραίτητα την πραγματικότητα, δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την υπηρεσία RateIt και δεν έχουν επεξεργαστεί με καμία μεθοδολογία απομόνωσης ή πρόσκλησης αντιπροσωπευτικού δείγματος πληθυσμού. Οι ψηφοφορίες που διεξάγονται στο RateIt δεν είναι επιστημονικές. Τα αποτελέσματά τους δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες αυτών που επέλεξαν να ψηφίσουν.

Το RateIt προσφέρει, κατά την άποψή μας, μια πολλά υποσχόμενη υπηρεσία. Θα θέλαμε πολύ να δούμε επιπρόσθετες υπηρεσίες, όπως π.χ. την ενσωμάτωση δυνατότητας απευθείας ψηφοφορίας από άλλες σελίδες (blogs κλπ).


Ετικέτες: ,
Related Posts with Thumbnails