Critics.gr: Ενα διαφορετικό site κριτικών

18 Σεπ 2007

Το Critics.gr είναι ένα site στο οποίο μπορεί κανείς να καταχωρήσει και να διαθέσει προς κριτική οτιδήποτε του έχει τραβήξει την προσοχή, από προϊόντα ως ιστοσελίδες και από dvd ως βιβλία.

Η πρωτοτυπία του Critics.gr έγκειται στο οτι η βαθμολογία του κάθε αντικειμένου προκύπτει από ένα συνδυασμό των βαθμολογιών που δίνουν οι ίδιοι οι χρήστες και της έρευνας που κάνει το προσωπικό του portal, αξιοποιώντας τυχόν κριτικές που έχουν δημοσιευτεί σε ΜΜΕ ή άλλες πηγές. Με λίγα λόγια, οτιδήποτε και αν καταχωρήσετε θα αποκτήσει βαθμολογία, ακόμα και αν δεν το έχει βαθμολογήσει (ακόμα) κάποιος άλλος χρήστης.

Κατά τα άλλα, το σύστημα κατηγοριών κατάταξης του κάθε αντικειμένου είναι χαλαρό και βασίζεται σε δύο διαφορετικές κατατάξεις: Η μία είναι η κλασική επιλογή κατηγοριών από λίστα και η άλλη μια σειρά προκατασκευασμένων "ετικετών" (tags) με συνοδεια εικονιδίων που εκφράζουν πιό γενική κατηγοριοποιηση (π.χ. επιστήμη, φύση, βία, διάστημα, οικολογία κλπ).

Κάθε χρήστης μπορεί απευθείας μετά το login του να βλέπει όλες τις νέες εισαγωγές και να βαθμολογεί κατά βούληση, προσθέτοντας (αν θέλει) και σχόλια.

Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που ξεχωρίζει χάρη στην προσωπική εργασία των υπευθύνων του Critics.gr οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν αντικειμενικά αποτελέσματα από όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα πηγών για κάθε αντικείμενο που καταχωρείται ως υποψήφιο προς βαθμολόγηση.


Ετικέτες: ,
Related Posts with Thumbnails