Babybaby.gr: Αρθρα και απαντήσεις ιατρών για νέους και μελλοντικούς γονείς

16 Δεκ 2008

To www.babybaby.gr είναι ένα portal για νέους και μελλοντικούς γονείς που προσφέρει απαντήσεις στα ποικίλα ερωτήματα που τους απασχολούν και, ενίοτε, τους φοβίζουν. Σύμφωνα με τους υπευθύνους τους, με τους οποίους επικοινώνησα, "πρόκειται για ένα έγκυρο και ολοκληρωμένο οδηγό για την σύλληψη, εγκυμοσύνη και μητρότητα που συνδυάζει την επιστημονική γνώση με μια κατανοητή γλώσσα για να είναι προσιτό σε όλους."

Το στοιχείο που κάνει το babybaby.gr να ξεχωρίζει είναι η πλούσια αρθρογραφία του, σε συνδυασμό με το επίπεδο των αρθρογράφων του: Τα άρθρα γράφονται από διακεκριμένους ιατρούς και άλλους επιστήμονες, ενώ το περιεχόμενο εμπλουτίζεται σε τακτική βάση. Είδαμε επίσης άρθρα επιλεγμένα από σχετικά με τον τομέα αυτό βιβλία ξένων συγγραφέων.

 

babybaby_gr

 

Η ιδέα πίσω από το babybaby.gr είναι οτι το κοινό θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερες και πιο υπεύθυνες πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, και έτσι προσπαθεί να συγκεντρώσει το είδος της πληροφορίας που θα έδινε, υπό άλλες συνθήκες, ο ένας γονέας στον άλλο.

Αν εγγραφείτε μέλη στο babybaby.gr θα έχετε πρόσβαση σε ακόμα μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών, καθώς και τη δυνατότητα να διατυπώνετε απευθείας ερωτήσεις τις οποίες απαντούν οι επιστημονικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του portal, μέσω της ενότητας "Οι ιατροί σας απαντούν". Τελος, το babybaby.gr αποστέλλει στα μέλη του ένα μηνιαίο newsletter με το νέο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο portal καθώς και με θέματα σχετικά με τους τομείς της σύλληψης, της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του babybaby.gr, το site δέχεται περίπου 26.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Στα λειτουργικά τώρα: Δεν πρόκειται να πείτε "wow" με το design του portal, ούτε με την λειτουργικότητα της πλοήγησης. Βεβαια, σε ένα portal σαν και αυτό, τέτοια θέματα δεν αποτελούν άμεσο ζητούμενο, θεωρούμε όμως οτι θα ήταν καλό να υπάρχει μια πιό φιλική σχεδίαση, ειδικά στο θέμα της online ανάγνωσης των άρθρων, οπου δεν βοηθούν τα fonts, τα χρώματα και το αναλογικό με το παράθυρο πλάτος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν διαβάζονται.

Εν κατακλείδει, φαίνεται οτι το παιδί και τα σχετικά με αυτό θέματα αρχίζουν να αποκτούν μια ξεχωριστή θέση στο Ελληνικό Internet, με τη δημιουργία portals αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, όπως είδαμε και σε προηγούμενες παρουσιάσεις. Η γκάμα είναι μεγάλη, και η πληροφορία ποιοτική. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον αυτού του τομέα portals στην Ελλάδα.


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails