GreenRoofs.gr: Φυτέψτε τις ταράτσες σας!

24 Ιαν 2009

Το greenroofs.gr ασχολείται με ένα θέμα που αφορά όλους όσους από εμάς ζούν σε άχαρες τσιμεντουπόλεις γεμάτες γκρίζες πολυκατοικίες. Το πράσινο είναι λιγοστό και η εικόνα που δίνουν όλες εκεινες οι τσιμεντένιες ταράτσες αποκαρδιωτική. Η φύτευση μιας ταράτσας, εκτός του οτι συμβάλλει στην καλύτερη εικόνα της πόλης, την καθιστά ένα φυσικό φίλτρο για τους ενοίκους της πολυκατοικίας και ένα πνεύμονα πρασίνου για την πόλη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ενδιαφέροντα ενεργειακά (και άρα και οικονομικά) ωφέλη.

 

greenroofs

 

Στο greenroofs.gr θα βρείτε άρθρα σχετικά με το πώς οι “πράσινες ταράτσες” μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής μας (αλλά και μακροπρόθεσμα, την τσέπη μας), φωτογραφίες και περιγραφές από Ελληνικές (και όμως, υπάρχουν!) και διεθνείς προσπάθειες φύτευσης ταρατσών, έναν εκτεταμένο κατάλογο επιχειρήσεων που μπορούν να σας προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες αν αποφασίσετε να “πρασινίσετε” και τη δική σας ταράτσα, και ένα forum οπου συζητώνται όλα τα θέματα που αφορούν στις πράσινες στέγες, τη νομοθεσία, τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και τις απορίες που προκύπτουν.

Το θέμα του greenroofs.gr, εκτός από πρωτότυπο, θεωρώ οτι είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων. Με στενοχώρησε που στο forum δεν είδα μεγάλη συμμετοχή (ελπίζω να βοηθήσουμε από εδώ να αυξηθεί εστω και λίγο), αλλά με χαροποίησαν πολύ οι Ελληνικές προσπάθειες που είδα (με φωτογραφίες) και μου δίνουν κουράγιο για τη συνέχεια. Ας ευχηθούμε οι προσπάθειες των ενοίκων κάθε πολυκατοικίας που ασχολούνται με το θέμα να ξεπεράσουν το μεγαλύτερο εμπόδιο που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις: Τις γενικές συνελεύσεις των ιδιοκτητών!


Related Posts with Thumbnails