Βγές έξω από την κουζίνα σου (και μπες στην κουζίνα των άλλων)

25 Οκτ 2012

Τα delivery είναι μια εύκολη λύση, αλλά άμα θέλεις πραγματικά σπιτικό φαγητό και η μαμά δεν μπορεί ή είναι μακριά, τι κάνεις; Η απάντηση είναι απλή - μαγειρεύεις εσύ. Και τώρα σου "κάθεται" η τρελλή ιδέα: Μαγειρεύω που μαγειρεύω, δεν θα μπορούσα να παίξω ΕΓΩ το ρόλο του delivery;

Cookisto

Κάτι τέτοια σκέφτονταν και οι ιδρυτές του Cookisto και το έκαναν πράξη - ένα κοινωνικό δίκτυο "σπιτικών μαγειρων", μέσω του οποίου μπορείς να "πουλήσεις" το φαγητό που έφτιαξες ή να αγοράσεις μερίδες από κάποιον άλλον.

Φυσικά, μην περιμένεις μενού. Κάθε μάγειρας και μαγείρισσα βγάζει στο "σφυρί" το φαγητό της ημέρας, για όσες μερίδες έχει περίσσευμα - συνεπώς, αν σου τρέχουν τα σάλια για κάτι καλό δεν πρεπει να διστάσεις γιατί μπορεί στο "φάνε", κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Με τη λογική του Cookisto, κερδίζεις και έτσι και αλλιώς: Αν πεινάς μπορείς να παραγγείλεις κάτι σπιτικό από τον αγαπημένο σου χρήστη, αντί του συνηθισμένου (και συνήθως περισσότερο ανθυγιεινού) delivery. Αν έχεις όρεξη, μπορείς να βγάλεις μερικά χρήματα παραπάνω πουλώντας τις επιπλέον μερίδες από το φαγητό που μαγείρεψες εσύ.

Προς το παρόν το Cookisto κινείται μόνο εντός Αθηνών αλλά αναμένεται σύντομα να επεκταθεί. Μην κάνεις δίαιτα!


Related Posts with Thumbnails