Πούλα και αγόρασε μικροεργασίες με τα "ψιλά" σου

31 Αυγ 2013

Οκ, ξέρεις ότι μπορείς να βρεις έναν ελεύθερο επαγγελματία να σου κάνει τη δουλειά που θέλεις. Τι γίνεται όμως αν θέλεις κάτι ΠΟΛΥ μικρό; Όπως, για παράδειγμα, κάποιον να σου γράψει ένα άρθρο για το blog σου, να σε βοηθήσει στη σύνταξη του βιογραφικού σου, να σου μεταφράσει ένα μικρό κείμενο, ή να σου δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις;

microdeals

Σε αυτή την περίπτωση, απευθύνεσαι σε ένα site όπως το microdeals.gr. Στα πρότυπα του fiverr.com και άλλων sites του διεθνούς χώρου, το microdeals.gr φιλοξενεί επαγγελματίες πρόθυμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε προκαθορισμένες τιμές που κυμαίνονται από 5 ως 50 ευρώ.

Μπορείς να βρεις απίστευτα χρήσιμα αλλά και εκπληκτικά παλαβά πράγματα εκεί - βρήκαμε πριν από καιρό αγγελία από κοπέλα που έναντι 10€ ερχόταν μαζί σου στα μαγαζιά για να έχεις παρέα (!) ή μια άλλη που για 5€ σου μαγείρευε σπιτικούς λουκουμάδες. Φυσικά, υπάρχουν και πιο λογικές υπηρεσίες όπως δακτυλογραφήσεις, μεταφράσεις, δημιουργία λογοτύπων, εκπαίδευση και ούτω καθεξής.

Αυτό που θα σε διευκολύνει αφάνταστα, αν αγοράσεις κάποια υπηρεσία, είναι οι αξιολογήσεις. Οι καλοί επαγγελματίες ξεχωρίζουν από τις δουλειές που έχουν αναλάβει ως τώρα και τις βαθμολογήσεις που έχουν πάρει από τους πελάτες τους, θετικές ή αρνητικές.

Ως πελάτης, μπορείς επίσης να δημοσιεύσεις και το ενδιαφέρον σου για κάποια υπηρεσία (π.χ. θέλω να μου βάψει κάποιος το σπίτι για 10€ - λέεεεμε τώρα!) ώστε να ανταποκριθούν οι σχετικοί επαγγελματίες.

Αν θελήσεις να πουλήσεις κάποια υπηρεσία, να ξέρεις ότι το microdeals διαχειρίζεται τις πληρωμές προς τους επαγγελματίες, συνεπώς δεν υφίσταται το φαινόμενο "του το παρέδωσα και μου χρωστάει τα λεφτά". Αν κάνεις τη δουλειά, πληρώνεσαι. Τελεία.

Ως επαγγελματίας, σίγουρα δεν θα γίνεις πλούσιος από τις μικροεργασίες. Αλλά και πάλι, ποτέ μην λες ποτέ. Αν η μικροεργασία σου είναι δημοφιλής και πωλείται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, ποτέ δεν ξέρεις πού θα εκτιναχθούν τα έσοδά σου. Αν πάλι αγοράζεις, προσοχή - ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και είναι σημαντικό να βρεις έναν αξιόπιστο επαγγελματία στην πιό προσιτή τιμή.


Related Posts with Thumbnails