Ελληνικά social bookmarking sites:Buzz, CheckIt

13 Ιουλ 2007

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στα Ελληνικά social bookmarking sites με δύο ακόμα sites.

To Buzz, αν και δεν βρίσκεται στο Ελληνικό domain space, είναι ένα 100% Ελληνικό site με μεγάλη, από ο,τι φαινεται, συμμετοχή. Στις "νέες" υποβολές υπήρχαν, τη στιγμή της συγγραφής, 2068 εγγραφές (για να μην είμαστε άδικοι, εξαιρετικά μεγάλο αριθμό νέων υποβολών είχαμε παρατηρήσει και στο cull.gr). Το buzz προσφέρει ένα πρωτότυπο postroll με τα άρθρα που έχετε υποβάλλει / ψηφίσει σε αυτό ωστε να μπορείτε να το αναρτήσετε στο blog σας ή αλλου, φυσικά κουμπί (μελισσούλα!) που μπορείτε να ενσωματώσετε στο blog σας, ενώ διαθέτει το δικό του blog. Υποστηρίζει καταχωρήσεις στην Αγγλική γλώσσα (σε μια ξεχωριστή κατηγορία), ενώ η κατηγοριοποίησή του είναι απόλυτα βασική με 5 κύριες κατηγορίες. Α, και (ακόμα τουλάχιστον) δεν υπάρχει η επιλογή "θαψίματος" (αρνητικής ψήφου) μιας δημοσίευσης.

To CheckIt.gr ακολουθεί λιτή σχεδίαση αλλά φαίνεται να κατακτά και αυτό τις προτιμήσεις των χρηστών μια και είδαμε περίπου 11 σελίδες νέων καταχωρήσεων. Φυσικά, υπάρχει το κλασικό κουμπί που μπορείτε να προσθέσετε στο site ή το blog σας, υποστηρίζεται ανάρτηση videos, ενώ και εδώ δεν βρήκαμε επιλογή αρνητικής ψήφου. Η κατηγοριοποίηση και εδώ είναι λιτή, προσφέροντας πέντε βασικές κατηγορίες (μαζί με τα video). Να υπογραμμίσουμε, για να μην παρεξηγηθούμε, οτι η λιτή κατηγοριοποίηση δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, μια και επιτρέπει την ευκολότερη καταχώρηση χωρίς ο χρήστης να "ψάχνεται" για το πού πρέπει να εντάξει την δημοσίευσή του.

Να αναφέρουμε, τέλος, το GreekMarks.com, το οποίο μας ανέφερε με τη σειρά του φίλος σε παλαιότερο σχόλιο. Το GreekMarks.com προσφέρει "μαζεμένα" τα κουμπιά Ελληνικών (αλλά και ξένων) social bookmarking sites, ωστε να μπορείτε να τα προσαρμόσετε εύκολα στο blog σας.


Related Posts with Thumbnails