E-Steki.gr: Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, με την υπόσχεση για ακόμα περισσότερα στο μέλλον

15 Δεκ 2007

Η δημοφιλής Ελληνική κοινότητα www.e-steki.gr, η οποια αριθμεί σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά της στοιχεία, πάνω από 3.400 μέλη και φιλοξενεί πάνω από 340.000 δημοσιεύσεις σε 5000 περίπου threads, αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά. Μάλιστα, οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της κοινότητας ανακοινώνουν οτι οι εν λόγω αναβαθμίσεις αποτελούν μόλις το 15% της συνολικής προσπάθειας, η οποία θα ολοκληρωθεί εν καιρώ.



Πιό συγκεκριμένα, εκτός από την πλούσια χρήση χρωμάτων και την Web 2.0 προσέγγιση στο μέγεθος και την αναγνωσιμότητα των διάφορων περιοχών, έχουν υλοποιηθεί αρκετές βελτιώσεις στην πλοήγηση (καρτέλες, AJAX updates περιοχών χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτωση των σελίδων κλπ) καθώς και λειτουργικές ευκολίες όπως η επιλογή ενός "προσωπικού" χρώματος για τα μηνύματα του κάθε χρήστη, η single-click αξιολόγηση ενός θέματος, η ταχεία απαντηση με προσωπικό μήνυμα, η γρήγορη αναζήτηση κλπ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η ομάδα του e-steki.gr έχει δημιουργήσει ένα theme για τον firefox βασισμένο στο εικαστικό θέμα του web site καθώς και τέσσερα αντίστοιχα σετ δεικτών ποντικιού για τα windows! Ολα αυτά είναι διαθέσιμα δωρεάν μέσα από τις σελίδες της κοινότητας.

Στο "ζουμί" τώρα: Το e-steki είναι μια κοινότητα ανοιχτών θεμάτων. Αυτό σημαίνει οτι δεν απευθύνεται σε μια "κλειστή" ομάδα ενδιαφερόντων αλλά σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας πραγματικά ένα "ηλεκτρονικό στέκι" συζητήσεων. Η θεματολογία του χωρίζεται σε τρεις κύριους τομείς: Ανθρώπινες σχέσεις (Ερωτας, κοινωνικές σχέσεις, οικογένεια κλπ), Τεχνολογία (Υπολογιστές, ηλ. συσκευές, ειδήσεις/εξελίξεις κλπ) και μια "Γενική" κατηγορία στην οποία εντάσσονται συζητήσεις για τον πολιτισμό, τις επιστήμες, την πολιτική, το χιούμορ και άλλες. Η απλοποιημένη αυτή μορφή κατανομής των βασικών κατηγοριών βοηθά, μεταξύ άλλων, και στην καλύτερη πλοήγηση μια και οι χρήστες δεν χάνονται μέσα σε δεκάδες κατηγορίες συζητήσεων.

Σε μια τέταρτη θεματική κατηγορία, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα και προτάσεις που αφορούν στη λειτουργία της ίδιας της κοινότητας.

Η ιδρυτική ομάδα στην οποία ανήκει το e-steki.gr αποτελείται από δύο άτομα, την κ. Λία Βέρου και τον κ. Παναγιώτη Γιαννακά, ενώ η συνολική ομάδα διαχείρισης της κοινότητας αποτελείται από 11 ακόμα άτομα. Η καθημερινή ενασχόληση με τα θέματα του e-steki.gr, σύμφωνα με την κ. Βέρου, ορισμένες φορές καλύπτει μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα!

Η κ. Βέρου μας ενημέρωσε επίσης οτι, παράλληλα με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του, το e-steki.gr μεταφέρθηκε σε dedicated server στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Rackspace, κίνηση που αποφασίστηκε προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις που ο αριθμός των ενεργών μελών του επιβάλλει, καθώς και για να είναι δυνατή η υλοποίηση των επερχόμενων βημάτων αναβάθμισης (του υπόλοιπου 85%).


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails