Jobsite: Αναζητήστε εργασία με στυλ Web 2.0

4 Μαΐ 2008

Η υπηρεσία που προσφέρει το Jobsite.gr είναι γνωστή: Αγγελίες για ζήτηση εργασίας. Το πώς όμως το κάνει, είναι ένα άλλο θέμα. Επιστρατεύοντας στυλ και λειτουργικότητα που υπαγορεύονται από τις αρχές του Web 2.0, προσφέρει ένα ταχύτατο και εξαιρετικά απλό στη χρήση interface, στο οποίο η χρήση τεχνολογιών AJAX είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

 Jobsite - Έξυπνη εύρεση εργασίας - Ενημερωθείτε καθημερινά για νέες αγγελίες μέσω RSS

Το Jobsite προσφέρει RSS feeds για τις αγγελίες, κάτι πραγματικά χρήσιμο, ενώ η διαδικασία υποβολής μιας αγγελίας είναι εξαιρετικά απλή (αν εξαιρεσει κανείς το γεγονός οτι η αγγελία πρέπει πρώτα να περάσει από έγκριση για να δημοσιευθεί, γεγονός που μπορεί να δημιουργεί γκρίνια, είναι όμως απαραίτητο για τον έλεγχο της εγκυρότητας των αγγελιών).

Εξαιρετικά λειτουργική και απλή είναι και η Google-like αναζήτηση, οπου μπορείτε να υποβάλλετε το όνομα κάποιας ειδικότητας, μια περιοχή ή ακόμα και το όνομα της εταιρίας που σας ενδιαφέρει ώστε να εμφανιστούν οι αντίστοιχες αγγελίες. Δυστυχώς η αναζήτηση ψάχνει προς το παρόν μόνο στα στοιχεία των αγγελιών τα οποία εμφανίζονται στη λίστα και όχι στις λεπτομέρειες της κάθε άγγελίας, παρ'όλα αυτά αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο. Για όσους "ρομαντικούς" ακομα επιθυμούν κατηγορίες αγγελιών, το Jobsite υπόσχεται και την λειτουργία, σύντομα, μιας εκτεταμένης λειτουργίας αναζήτησης.

Στο λογότυπο του Jobsite βλέπουμε τη φράση "τώρα με google maps", παρ'όλα αυτά δεν εντοπίσαμε αγγελίες οι οποίες να δείχνουν τη θέση των εταιριών με Google Maps. Εικάζουμε οτι προσεχώς θα ενεργοποιηθεί και αυτή η δυνατότητα.

Καλές δουλειές λοιπόν!


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails