Rento.gr: Βρείτε/καταχωρήστε οικίες προς ενοικίαση χρησιμοποιώντας Google maps

11 Μαΐ 2008

Το rento.gr είναι μια νέα, πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα υπηρεσία εύρεσης και καταχώρησης οικιών προς ενοικίαση. Σε αντίθεση με τις "παραδοσιακές" υπηρεσίες αυτού του τύπου, στις οποίες η αναζήτηση γίνεται συνήθως μέσω περίπλοκων φορμών και πολλαπλων βημάτων, στο rento αρκεί να γράψετε στο πλαίσιο αναζήτησης το τι ψάχνετε, σε φιλική, φυσική γλώσσα, και τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας θα εμφανιστούν σε ένα Google Maps mashup οπου, εκτός από το να δείτε την ακριβή τοποθεσία του οικήματος, μπορείτε να κάνετε κλικ για να ανοίξει μια καρτέλα που θα περιέχει περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες.

Rento - Βρείτε σπίτι προς ενοικίαση. Απλά και άμεσα

Το rento χρησιμοποιεί τεχνολογία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως "διαμέρισμα 50-70 τμ", "στούντιο μέχρι 350 ευρώ για φοιτητές" κ.α.

Το rento εξυπηρετεί προς το παρόν μόνο καταχωρήσεις οικιών προς ενοικίαση στην Αθήνα, οι υπεύθυνοί του ομως έχουν στόχο να διευρύνουν σύντομα τις υπηρεσιες του. Η καταχώρηση μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ενώ το rento προσφέρει και τη δυνατότητα ανάθεσης της φωτογράφησης του χώρου επί πληρωμή σε φωτογράφο της υπηρεσίας κατόπιν ραντεβού, το οποίο κλείνεται online. Το κόστος, σύμφωνα με το FAQ, είναι 10-15 ευρώ. Οι απεσταλμένοι φωτογράφοι του Rento έχουν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό με ασύρματη σύνδεση (3G) στο internet και ανεβάζουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν επι τόπου.

Η υπηρεσία εγκαινιάστηκε πριν από δυο εβδομάδες και σκοπός της είναι να κάνει πιο απλή και φιλική την αναζήτηση στέγης για τους κατοίκους μιας μεγαλούπολης και τους φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν στην Αθήνα.

Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://blog.rento.gr


Ετικέτες: ,
Related Posts with Thumbnails