Emarket.gr: Πωλήσεις και δημοπρασίες στις πιό συμφέρουσες τιμές

21 Δεκ 2008

Δεν μπορεί, κάπου θα το έχετε ακούσει. Το emarket.gr είναι από τα πλέον γνωστά και δημοφιλή sites δημοπρασιών και απευθείας πωλήσεων στο Ελληνικό internet. Σε αυτό συμβάλλει και η ηλικία του (δημιουργηθηκε το 2000, αρχικά με την ονομασία fleamarket.gr), αλλά και ο τεράστιος όγκος προϊόντων που παρουσιάζει και διακινεί.

Δεν σας πείθει το παραπάνω; Ορίστε ορισμένα στατιστικά όπως δόθηκαν στο GreekWebWatch από τους υπεύθυνους του emarket.gr: Πάνω από 130.000 μέλη, πάνω από 3.500.000 page views ανά μήνα, 16.000 επισκέπτες ανά ημέρα, 50.000 προϊόντα που πωλούνται (κατά μέσο όρο) ανά ημέρα μέσω του site με συνολικό τζίρο από 400.000 μέχρι και 1.500.000 ευρώ ανά μήνα.

 

emarket2

 

 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τι είναι το emarket.gr: Είναι πρωτίστως ένα site δημοπρασιών. Ο πωλητής υποβάλλει το προς πώληση προϊόν με την κατώτερη τιμή πώλησης και μια ημερομηνία λήξης της δημοπρασίας και οι ενδιαφερόμενοι το "χτυπούν" αυξάνοντας κάθε φορά την τιμή που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να το αποκτήσουν. Με το πέρας του χρόνου που έχει οριστεί για τη δημοπρασία, το προϊόν πηγαίνει στον ...highest bidder (Ελληνιστί, αυτόν που έχει δηλώσει οτι επιθυμεί να καταβάλλει τη μεγαλύτερη τιμή από όλους τους προηγούμενους).

Φυσικά, μια τέτοια υπηρεσία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς τις απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας. Μια από αυτές είναι η πιστοποίηση των πωλητών, μια διαδικασία οπου ο πωλητής γνωστοποιεί έναντι ενός τιμήματος (τη στιγμή της συγγραφής ήταν 20 ευρώ) τα στοιχεία του στο emarket.gr και πλέον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους πωλητές ως "πιστοποιημένος", ωστε οι υποψήφιοι αγοραστές να είναι βέβαιοι για την εγκυρότητα των μελλοντικών συναλλαγών τους με αυτόν. Αλλη μια διαδικασία είναι η αξιολόγηση που μπορούν να κάνουν μέλη του emarket.gr σε άλλα μέλη με τα οποία έχουν συνδιαλλαγεί, η οποία μπορεί να είναι θετική ή αρνητική και εμφανίζεται πάντοτε στις δημοπρασίες που θέτει κάθε μέλος, "χτίζοντας" έτσι την αξιοπιστία του ως προς τα άλλα μέλη. Ακόμα, αν κάτι δεν σας "πηγαίνει" καλά με μια δημοπρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα του χαρακτηρισμού αυτής της δημοπρασίας ως "ύποπτης" έτσι ωστε να χτυπήσετε "καμπανάκι" στους υπεύθυνους του emarket.gr για να ελέγξουν τη συγκεκριμένη πώληση.

Το emarket.gr δεν περιορίζεται μονο στις δημοπρασίες, αλλά λειτουργεί και ως υπηρεσία απευθείας πώλησης, από ιδιώτες ή εταιρίες (χωρίς δηλαδή τη διεξαγωγή δημοπρασίας για κάποιο προϊόν). Ειδικά για τις εταιρίες, το emarket.gr προσφέρει ποικίλους αυτοματοποιημένους τρόπους εισαγωγής των προϊόντων τους στη βάση δεδομένων του ωστε να υπάρχει συνεχής και συνεπής τροφοδότηση των κατηγοριών του με τα προϊόντα τους.

Είπαμε κατηγορίες; Το emarket.gr διαθέτει προϊόντα σε περισσότερες από 260 (!) συνολικά κατηγορίες και υποκατηγορίες, συνεπώς το βρίσκουμε λίγο...χλωμό να μην βρείτε αυτό που ψάχνετε! Αν, παρόλα αυτά, αναζητάτε κάτι πολύ συγκεκριμένο, έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε μια αγγελία ζήτησης, έτσι ωστε να φτάσουν σε εσάς οι υποψήφιοι πωλητές του προϊόντος που αναζητάτε.

Αν δεν σας φτάνουν τα παραπάνω, το emarket.gr σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξετε το δικό σας "μίνι" ηλεκτρονικό κατάστημα, οπου μπορείτε να συγκεντρώσετε όλα τα προϊόντα που έχετε για πώληση.

Αν θέλετε να προβάλλετε την επιχείρησή σας μέσω του emarket.gr μπορείτε να το κάνετε μεσω μιας σειράς υπηρεσιών διαφήμισης που προσφέρει η υπηρεσία, χρησιμοποιώντας banners ή συνδέσμους κειμένου στις κατηγορίες δημοπρασιών που σας ενδιαφέρουν, ή να προβληθείτε στο newsletter του site, το οποίο αποστέλλεται σε 75.000 περίπου άτομα.  Μπορείτε ακόμα να προβάλλετε και τις δημοπρασίες σας επί πληρωμή στην πρώτη σελίδα.

Τελος, πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του το forum του emarket.gr καθώς και η υπηρεσία emarket motors που ασχολείται αποκλειστικά με την πώληση και την αγορά αυτοκινήτων.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για ένα site με τόσο μεγάλο όγκο προϊόντων και δυνατοτήτων, πιστεύουμε όμως οτι σας δώσαμε μια γεύση. Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε στην πορεία!


Ετικέτες: ,
Related Posts with Thumbnails