Greenbelt.gr: Δενδροφύτευση τώρα!

8 Ιαν 2009

Το greenbelt.gr είναι το site της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Green Belt - Πράσινη Ζώνη, που λειτουργεί στα πλαίσια του αντίστοιχου διεθνούς κινήματος. Στόχος της είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος με ποικίλες ενέργειες: Ενημέρωση, εκπαίδευση, επιστημονική ανάλυση και μελέτη και, φυσικά, δενδροφύτευση.

 

GREENBELT

 

Τα εγκαίνια της Green Belt έγιναν το Νοέμβριο που μας πέρασε στο Μουσείο Γουλανδρή, ενώ το πρώτο της πιλοτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο τη φύτευση 60.000 δέντρων στην Κηφισιά και την ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστείων μέσα στα επόμενα 5 έτη. Αν αναρωτιέστε γιατί στην Κηφισιά, να σημειώσουμε οτι η Green Belt ιδρύθηκε από τον κ. Ξυπολυτά, δημοτικό σύμβουλο του Δ. Κηφισιάς, συνεπώς είναι λογικό οι ενέργειές της να ξεκινούν από εκεί, χωρίς όμως να έχουν σκοπό να σταματήσουν εκεί: Στόχος της οργάνωσης, όπως αναφέρεται στο site, είναι να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η εκπαιδευτική δράση της Green Belt, με ένα εκπαιδευτικό μαθητικό πρόγραμμα.

Η Green Belt στηρίζεται στον εθελοντισμό και στις χορηγίες για την ολοκλήρωση των προσπαθειών της, συνεπώς όποιος επιθυμεί είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει, αρχικά εγγραφόμενος ως μέλος στο site και στη συνέχεια συμμετέχοντας ως εθελοντής στις ενέργειες δενδροφύτευσης. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο newsletter της οργάνωσης προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο έργο της.

Στο site θα βρείτε ακόμα έναν ενδιαφέροντα μετρητή που αναφέρει πόσα δένδρα έχουν φυτευτεί ως τώρα. Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου ο αριθμός ήταν 312.

Ας ευχηθούμε οι προσπάθειες της Green Belt να μην σταματήσουν για οποιονδήποτε λόγο στο Δ.Κηφισιάς και να επεκταθούν σε όλο το λεκανοπέδιο της Αθήνας και, γιατί οχι, και σε άλλες πόλεις.


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails