E-psychology.gr: Ψυχολογία για όλους

10 Ιαν 2009

Το e-psychology.gr είναι μια Ελληνική πύλη για την ψυχολογία που ξεκίνησε στα τέλη του 2003 και λειτουργεί ταυτόχρονα ως forum, portal και chat υποστήριξης Τα forums στην ουσία είναι δύο: Ενα forum υποστήριξης οπου γράφουν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν θέματα σχετικά με το αντικείμενο του e-psychology και ένα δεύτερο forum, αποκλειστικά για ψυχολόγους. Το e-psychology “τρέχουν” εθελοντικά κατά κύριο λόγο επιστήμονες ψυχολόγοι οι οποίοι αρθρογραφούν, απαντούν σε ερωτήσεις και προσφέρουν υποστήριξη.

 

epsychology

 

Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου το forum υποστήριξης μετρούσε 3.418 θέματα, 81.106 μηνύματα και 3.941 μέλη, ενώ αντίστοιχα το forum των ψυχολόγων 344 θέματα με 2.911 μηνύματα και 3.089 μέλη.

Στο portal θα βρείτε μεγάλο όγκο αρθρογραφίας σχετικά με την ψυχολογία, εννοώντας βέβαια άρθρα τα οποία είναι κατανοητά από μη εξειδικευμένο κοινό. Οι κύριες θεματικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα άρθρα είναι: Άγχος- Φοβίες, Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, Συναισθηματικές Διαταραχές, Ψυχώσεις, Ψυχαναγκαστική Διαταραχή, Παιδιά, Εφηβεία, Οικογένεια, Εθισμός, Ψυχοδραστικές ουσίες, Κακοποίηση, Σχέσεις – Σεξουαλικότητα, Προσωπικότητα, Αυτοβοήθεια, Ατομική Θεραπεία, Ομαδική Θεραπεία, Ψυχοθεραπεία, Αθλητική Ψυχολογία, Εργασιακή Ψυχολογία, Παιδαγωγική Ψυχολογία, Μεθοδολογία - Ερευνα

Παράλληλα, το portal διατηρεί ένα κατάλογο επαγγελματιών ψυχικής υγείας, στον οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις προκειμένου να εντοπίσετε ειδικούς στην περιοχή ή την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει. Αν είστε οι ίδιοι επαγγελματίες μπορείτε να καταχωρηθείτε στον κατάλογο του e-psychology.gr, ενώ διαθέσιμο είναι και ένα newsletter που θα σας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στο portal.

Εκτός από το forum, το e-psychology.gr δίνει τη δυνατότητα να ζητήσετε απευθείας υποστήριξη ή να θέσετε τις ερωτήσεις σας σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, χωρίς βέβαια να επιχειρεί να υποκαταστήσει οποιαδήποτε θεραπεία από τον Ψυχίατρο ή τον Ψυχολόγο. Για περισσότερα, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Τι ξεχάσαμε; Οτι το e-psychology.gr διαθέτει το δικό του ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, μέσα από το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές βιβλίων γύρω από την ψυχολογία.

Ενα τέτοιας έκτασης portal είναι αυτονόητο οτι δεν απευθύνεται μόνο σε όσους αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα! Η γνώση που προσφέρει είναι χρήσιμη για τον καθένα και τα άρθρα του κατανοητά και εύκολα στην ανάγνωση. Θεωρούμε οτι αποτελεί μια αξιέπαινη προσπάθεια.


Related Posts with Thumbnails