Kapou.gr: Street view α λα Ελληνικά στη Θεσσαλονίκη

27 Φεβ 2009

Το kapou.gr είναι μια προσπάθεια της εταιρίας Καπου ΑΕ για τη χαρτογράφηση της Θεσσαλονίκης (και από ο,τι αφήνουν να εννοηθεί, και όχι μόνο) σε στυλ Google Street View, δηλαδή με τη μορφή εικονικής περιήγησης στους δρόμους της πόλης όπως ακριβώς θα τους βλέπατε αν περπατούσατε σε αυτούς.

 

kapou

 

Προς το παρόν καλύπτεται μόνο το κέντρο της πόλης, όμως ας μην ξεχνάμε οτι το kapou.gr βρίσκεται ακόμα σε beta έκδοση και συνεπώς θα πρέπει να αναμένουμε μεγαλύτερη κάλυψη στο μέλλον. Η “street view” προσέγγιση των δρόμων συνδυάζεται με έναν κατάλογο σημείων ενδιαφέροντος που ούτε λίγο ούτε πολύ σας μεταφέρει κυριολεκτικά “έξω από την πόρτα” του κάθε αξιοθέατου, ξενοδοχείου, εμπορικού καταστήματος, εστιατορίου ή κέντρου διασκέδασης που θα επιλέξετε να δείτε.

Αν και το layout του site δεν είναι ιδιαίτερα λειτουργικό (μικρός χάρτης, μικρό παράθυρο street view), βασικά πράγματα στο γενικότερο design, παρ’όλα αυτά εξυπηρετεί το σκοπό του μια χαρά. Θα ήταν βέβαια καλύτερο αν ο χάρτης και το παράθυρο street view βρίσκονταν κάπου στο κέντρο της οθόνης και είχαν λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, όμως αυτή η άποψη ανήκει στον γράφοντα και συνεπώς είναι υποκειμενική.

Έξοχη προσπάθεια, και ευχόμαστε να συνεχιστεί και να επεκταθεί!


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails