Liveinspector.gr: Ενημέρωση και social networking για τη live μουσική στην Ελλάδα

27 Απρ 2009

Το liveinspector.gr είναι, όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου, “μια προσπάθεια νέων ανθρώπων να φέρει τη ζωντανή μουσική σαν μια βασική διέξοδο έκφρασης στην πόλη”. Η, πιό απλά, ένα portal μέσα από το οποίο μπορείτε να εγγραφείτε και να διαχειριστείτε το προφίλ σας (αν είστε καλλιτέχνης), να δημοσιοποιήσετε συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί στο χώρο σας (αν έχετε στην κατοχή σας ή διαχειρίζεστε κάποιο συναυλιακό χώρο) ή και  - ως απλός χρήστης -  να ενημερώσετε το κοινό για οτιδήποτε έχει πέσει στην αντίληψή σας, να σχολιάσετε τα μουσικά δρώμενα και να έρθετε σε επαφή με άλλους χρήστες και καλλιτέχνες.

Μια πρωτοτυπία του liveinspector είναι η ενότητα “σαλόνι.tv”, που στην ουσία αποτελεί ένα ιντερνετικό μουσικό video channel – η ομάδα του liveinspector επισκέπτεται καλλιτέχνες στο δικό τους χώρο, τους παίρνει συνέντευξη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οργανώνει και μια μινι-live συναυλία από το…σαλόνι του καλλιτέχνη! Τα βίντεο, από ο,τι είδαμε, δημοσιεύονται στο YouTube και είναι συγκεντρωτικά διαθέσιμα μέσω της προαναφερθείσας ενότητας.

Liveinspector

Στον τομέα του user interface, το liveinspector.gr ακολουθεί μινιμαλιστική προσέγγιση με στοιχεία web 2.0, κάτι που κάνει την πλοήγηση στο site απλή και ξεκάθαρη χωρίς να “μπουκώνει” το χρήστη με περιεχόμενο. Οι σελίδες των χρηστών και των συναυλιακών χώρων είναι απλές και λιτές, ενώ όμορφο είναι και το photo slideshow που χρησιμοποιείται σε αυτές. Πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι οτι μπορείτε να βλέπετε τις συναυλίες είτε ημερολογιακά (και να φιλτράρετε επιπρόσθετα ανά πόλη) είτε ανά συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο. Ακόμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες ή / και συναυλιακούς χώρους ωστε να ανατρέχετε εύκολα σε αυτούς για ο,τι νέο υπάρχει.

Τέλος, ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα που δίνει το liveinspector σε κάθε χρήστη να ενημερώνει το προφίλ του αγαπημένου του καλλιτέχνη ή συναυλιακού χώρου, διορθώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας ή προσθέτοντας φωτογραφίες (αρκεί η διαχείριση του συγκεκριμένου προφίλ να μην γίνεται ήδη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη / υπεύθυνο του συναυλιακού χώρου).

Σίγουρα το liveinspector θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης τόσο για το μουσικόφιλο κοινό, όσο και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες, ενώ έμμεσα θα ωφεληθούν από αυτό και επαγγελματίες του χώρου, όπως για παράδειγμα οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί.


Ετικέτες: ,
Related Posts with Thumbnails