Postokano.gr: Οδηγίες για το κάθε τι

2 Μαΐ 2009

Το postokano.gr είναι ένα νέο site που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Μαρτίου του 2009 και αποτελεί μια υπηρεσία στην οποία μπορείτε να διαβάσετε αλλά και να γράψετε οι ίδιοι άρθρα με – τι αλλο; – οδηγίες για οποιαδήποτε εργασία, από το πώς να αλλάξετε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας μέχρι το ..τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα πύθωνα για κατοικίδιο!

Το postokano.gr αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ουσιαστική πληροφορία γύρω από την επίλυση κοινών αλλά και εξειδικευμένων θεμάτων. Σίγουρα κανείς μπορεί να βρει πλήρεις οδηγίες / λύσεις σε προβλήματα που αφορούν κάποιο συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντος και σε εξειδικευμένα forum, κάτι που η ευρύτητα της θεματολογίας του postokano.gr καθιστά δύσκολο, όχι όμως αδύνατο να υπάρξει και στο ίδιο το site αυτό. Ολα εξαρτώνται από τη διάθεση των χρηστών, μια και οι ίδιοι δημιουργούν το περιεχόμενο μέσω των άρθρων τους.

 

Postokano_gr

 

Και τι κίνητρο έχει κανείς για να δημιουργήσει περιεχόμενο; Εδώ το postokano.gr έρχεται να δώσει μια έξυπνη απάντηση, μια και στις προβολές άρθρων που έχει γράψει ένας συγκεκριμένος χρήστης υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης των δικών του διαφημίσεων Google (και άρα και το δικαίωμα είσπραξης των εσόδων που θα προκύψουν από τα clicks σε αυτές).

Φυσικά, κάθε άρθρο υπόκειται σε βαθμολόγηση και σε σχολιασμό από τους υπόλοιπους χρήστες, κάτι που θα κάνει γρήγορα τα καλά άρθρα να ξεχωρίσουν από τα μέτρια (είμαστε αισιόδοξοι, κακά άρθρα δεν πιστεύουμε οτι θα υπάρξουν :) )

Στο δια ταύτα τώρα: Η ιδέα της συγκέντρωσης οδήγιών για κάθε τι μικρό ή μεγάλο σε ένα site σίγουρα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οπως αναφέραμε και πιό πάνω, για να δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα, η ενότητα “διατροφή” περιέχει αρκετά άρθρα που ουσιαστικά αποτελούν συνταγές και σίγουρα δεν μπορούν να συναγωνιστούν εξειδικευμένα sites συνταγών μαγειρικής. Από την άλλη, το πνεύμα του site δεν αναγκάζει την ενότητα να περιοριστεί στις συνταγές, όπως και γίνεται στην πράξη – βρήκαμε, εκτός απο συνταγές – οδηγίες για παρασκευή κοκταίηλ, συμβουλές για αδυνάτισμα και …οδηγίες για το πώς θα κάνουμε ένα βρέφος να ρευτεί!

Οσον αφορά στην εμφάνιση, δεν εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα από το design και τη λειτουργικότητα της πλοήγησης στο site, όμως τη δουλειά του την κάνει και δεν μπερδεύει το χρήστη.

Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει το postokano.gr είναι σίγουρα δύσκολο και μεγάλο, μια και επιχειρεί να συγκεντρώσει σε ένα μόνο site όλη την πληροφορία που θα …μαζεύατε από δεκάδες άλλα. Το αν θα το πετύχει ή οχι, εξαρτάται από τη συμμετοχή του κόσμου και από τον αριθμό και την ποικιλία του πρωτότυπου υλικού που θα συγκεντρώσει. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!


Related Posts with Thumbnails