FishMemory.net: Δεν θα ξεχάσετε τίποτε ξανά

12 Μαΐ 2010

Το FishMemory.net είναι μια δημιουργία της Fractalbit και στόχο του έχει να σας παρέχει ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον δημιουργίας λιστών. Οταν λέμε “λίστες”, βέβαια, μην φαντάζεστε χαρτάκια, στυλό και “ψωμί, ρύζι, καφέ” αλλά κάτι πολύ πιό προηγμένο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Οι λίστες του FishMemory.net είναι ιεραρχικές (μπορείτε δηλαδή να δημιουργείτε ολόκληρα “δέντρα”), οργανώνονται με tags, διαθέτουν RSS, υποστηρίζουν AJAX, και μπορούν να περιέχουν και άλλα πράγματα εκτός από απλό κείμενο, όπως links και εικόνες. Το πιό σπουδαίο βέβαια από όλα, είναι οτι μπορείτε να τις μοιράζεστε με άλλους, είτε δημιουργώντας πλήρως “δημόσιες” λίστες είτε επιτρέποντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένους χρήστες.

 

fishmemory

 

Επιπρόσθετα, οι εγγραφές στις λίστες σας μπορούν να χαρακτηριστούν ως “ολοκληρωμένες” ή “μη ολοκληρωμένες” (σε περίπτωση που φτιάχνετε κάποια λίστα τύπου to-do), ενώ μπορείτε να ορίσετε ειδοποιήσεις για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα ωστε, όπως υποστηρίζει και το ίδιο το FishMemory.net, “never forget a thing again!”.

Μπορούμε να φανταστούμε και εναλλακτικές χρήσεις για τις λίστες του FishMemory.net, όπως για παράδειγμα, βήμα προς βήμα οδηγίες για τη χρήση κάποιας εφαρμογής ή μια λίστα με τις αγαπημένες σας ταινίες ανά είδος. Το μόνο όριο είναι η φαντασία του κάθε χρήστη.

Πρόκειται για μια έξυπνη Ελληνική λύση, όμορφα υλοποιημένη, που θυμίζει ομολογουμένως αρκετές επιτυχημένες “συνταγές” που έχουν υλοποιηθεί κατά καιρούς διεθνώς (βλέπε rememberthemilk, 43things.com, listafterlist.com και άλλα), αλλά εκεί τελειώνουν και οι ομοιότητες μια και το FishMemory.net έχει το δικό του, μοναδικό χαρακτήρα και σκοπό.


Related Posts with Thumbnails