Bookbook.gr: Κάντε τα παιδιά να ανακαλύψουν ξανά το καλό βιβλίο

19 Φεβ 2010

Το bookbook.gr είναι, σύμφωνα με τα λόγια των ιδρυτών του, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Είναι, δηλαδή, ένα μέρος που μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για να ανακαλύψετε ποιοτικά παιδικά βιβλία και να κινήσετε το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων για αυτά.

 

bookbook

 

Στο bookbook.gr παρουσιάζονται κάθε μήνα νέες κυκλοφορίες παιδικών και νεανικών βιβλίων, ενώ στην ενότητα βιβλία που διαβάσαμε θα έχετε τη δυνατότητα, εκτός από το να περιηγηθείτε σε μια μεγάλη επιλογή βιβλίων, να ρίξετε και μια “κλεφτή” ματιά στο εσωτερικό ορισμένων από αυτών (ναι, όπως Amazon!).

Αρκετά από τα βιβλία που παρουσιάζονται μπορείτε να τα αγοράσετε από το ηλεκτρονικο βιβλιοπωλείο “Ευριπίδης” (www.evripidis.gr). Αν και στο bookbook.gr δεν βρήκαμε κάποια πληροφορία για το ποιά η σχέση του με το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, δειγματοληπτικά τουλάχιστον είδαμε οτι όλα τα διαθέσιμα προς αγορά βιβλία προέρχονται από αυτό. Περισσότερες λεπτομέρειες προφανώς θα μας δώσουν εν καιρώ οι δημιουργοί του bookbook.gr.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα παιχνίδια με τα βιβλία, όπου μπορείτε να παίξετε μερικά απλά αλλά ενδιαφέροντα παιχνίδια λέξεων βασισμένων σε αντίστοιχα βιβλία, καθώς και η ενότητα βιβλία που ακούγονται, στην οποία, όπως υποψιάζεστε, μπορείτε να βάλετε τον υπολογιστή σας να κάνει τη “δύσκολη δουλειά” της αφήγησης.

Tο bookbook.gr είναι ανοιχτό σε όλους τους βιβλιόφιλους, μικρούς ή μεγαλύτερους, και προσκαλεί όλους τους επισκέπτες του να μοιραστούν μαζί του αναγνωστικές εμπειρίες προτείνοντας και κάνοντας κριτική σε βιβλία που διάβασαν. Ειναι μια νέα προσπάθεια στην οποία, ειδικά αν είστε γονείς, κρίνουμε οτι θα ήταν ιδιαίτερα ωφελιμο να συμμετέχετε.


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails