Μοιραστείτε στο “σύννεφο”– με μια Ελληνική υπηρεσία που προσφέρει ακόμα και iphone client

9 Οκτ 2010

Ξεκίνησε ως μόδα, έγινε ανάγκη (επαγγελματική και μη): Θέλουμε να μοιραζόμαστε αρχεία μέσω Internet, να συγχρονίζουμε με τοπικούς φακέλους στον υπολογιστή μας, και – γιατί οχι – να κρατάμε backups ορισμένων αρχείων μας online. Υπηρεσίες όπως τα Google Docs, το Dropbox, το CrashPlan και άλλες έρχονται να καλύψουν αυτή την ανάγκη – η κάθε μία με διαφορετικό concept και με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ομως, μια υπηρεσία cloud file storage Ελληνικής κατασκευής έρχεται να ταράξει τα νερά – και όχι μόνο επειδή είναι Ελληνική, αλλά επειδή είναι εφάμιλλη (και σε ορισμένα σημεία ίσως καλύτερη) των υπολοίπων.

mynetworkfolders

Μιλάμε για το www.mynetworkfolders.com, μια υπηρεσία Ελληνικής σύλληψης και κατασκευής, η οποία σας προσφέρει δωρεάν 1GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud (από ο,τι γνωρίζουμε συνεργάζονται με Amazon S3), online πρόσβαση στα αρχεία σας μέσω web browser από όπου και αν βρίσκεστε, δυνατότητα διαμοιρασμού με φίλους, tagging, desktop client για να συγχρονίζετε και να μεταφέρετε αρχεία από τον υπολογιστή σας ευκολότερα, και – το κερασάκι – iphone client!

Ολα τα εργαλεία αυτά είναι διαθέσιμα δωρεάν, (download από εδώ),  θα μπορείτε όμως σύντομα να επιλέξετε μεγαλύτερες χωρητικότητες επί πληρωμή. Κατά την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις χρεώσεις που θα ισχύουν, όμως έχει δηλωθεί στο site τους ότι όσοι χρήστες εγγραφούν (στη δωρεάν υπηρεσία) κατά την περίοδο beta, θα έχουν έκπτωση 30% επί των τιμών που θα οριστούν, αν θελήσουν να μεταβούν στις επι πληρωμή υπηρεσίες αργότερα.

Να μην ξεχάσουμε επίσης να αναφέρουμε οτι το MyNetworkFolders διαθέτει API προκειμένου να μπορέσετε, (αν είστε προγραμματιστές – αν οχι, μάλλον ούτε ο όρος API θα σας “λέει” κάτι!) να ενσωματώσετε τη λειτουργικότητά της στις δικές σας εφαρμογές.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία επιχειρεί να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια (εξ’ου και και το .com καθώς και το site μόνο στα Αγγλικά), όμως έχει δημιουργηθεί καθαρά από Ελληνικά χέρια.

Τι περιμένετε λοιπον; Τσάμπα είναι, Ελληνικό είναι, ποιοτικό είναι. Ας τους στηρίξουμε! Καλή επιτυχία!


Related Posts with Thumbnails