MarineTraffic: Χάρτης κυκλοφορίας πλοίων σε πραγματικό χρονο!

27 Οκτ 2008

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δημιούργησε ένα μικρό... θαύμα. Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει κατασκευαστεί η σελίδα MarineTraffic, στην οποία μπορεί κανείς να δει σε πραγματικό χρονο τη θέση και την πορεία των πλοίων στις Ελληνικές θάλασσες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

marinetraffic

Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και βασίζεται πάνω στο σύστημα AIS (Automatic Identification System) που διαθέτουν τα ίδια τα πλοία. Προσφέρει φιλτράρισμα ανά περιοχή, λιμάνι ή πλοίο ενώ εμφανίζει σημαντικές πληροφοριες (όπου είναι διαθέσιμες) για τα ίδια τα πλοία που βλέπετε. Οι διάφορες κατηγορίες πλοίων (εμπορικά, επιβατικά κλπ) είναι κωδικοποιημένες χρωματικά επάνω σε ένα Google Map mashup το οποίο ενημερώνεται αυτόματα κάθε 90 δευτερόλεπτα έτσι ωστε να αντανακλά τις πραγματικές (κατά το δυνατόν) θέσεις των πλοίων.

Αν θέλετε να ...ψαρώσετε τους φίλους σας που ταξιδεύουν τηλεφωνώντας τους και λέγοντάς τους πού ακριβώς βρίσκεται το πλοίο τους τη δεδομένη στιγμή, τώρα έχετε στη διάθεσή σας το εργαλείο για να το κάνετε :)


Related Posts with Thumbnails