Wraia.gr: Κοινωνική δικτύωση με προεκτάσεις dating και πληθώρα υπηρεσιών

22 Οκτ 2008

Τι κάνει ένα site κοινωνικής δικτύωσης επιτυχημένο; Σίγουρα ο αριθμος των (ενεργών) του μελών, και οι υπηρεσίες του. Το wraia.gr, με πάνω από 15000 εγγεγραμμένα μέλη και με ενεργά κατά μέσο όρο 50-100 μέλη κάθε στιγμή, σίγουρα έχει τη δική του θέση στο βάθρο των δημοφιλών Ελληνικών social networking/dating sites.

Απο υπηρεσίες, άλλο τίποτα: Εκτός των κλασικών αναζητήσεων και who is online, το wraia.gr προσφέρει βαθμολογήσεις φωτογραφιών (α λα HotOrNot) με φίλτρα ηλικίας και φύλου, ιστολόγια για τους χρήστες του, παιχνίδια, καθώς και ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με όνομα PickMe που έγινε διαθέσιμο στην τελευταία του αναβάθμιση: Το παιχνίδι παίζεται με 3 άντρες και 3 γυναίκες. Κάθε παίκτης γράφει μια ερώτηση που απευθύνεται και στους 3 παίκτες του αντίθετου φύλου και εμφανίζεται χωρίς οι παίκτες να γνωρίζουν ποιός την έγραψε. Οι παίκτες γράφουν τις απαντήσεις τους και ο αρχικός παίκτης πρέπει να επιλέξει ποιός χρήστης του ταιριάζει περισσότερο. Οσοι αλληλοεπιλεχθούν, λαμβάνουν πόντους στο προφιλ τους.

 

  wraiagr

 

Ειπαμε πόντους; Το wraia.gr διαθέτει ένα σύστημα "πόντων" τους οποίους λαμβάνετε μέσω των δραστηριοτήτων σας, αλλά μπορείτε και να αγοράσετε (μέσω SMS και άλλων τρόπων πληρωμής). Ουσιαστικά αγοράζετε το "νομισμα" του wraia.gr, που λέγεται sol, και το ανταλάσσετε με πόντους ή με άλλες δυνατότητες (οπως π.χ. να βαθμολογήσετε με την ελάχιστη ή τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία μια φωτογραφία, να αλλάξετε το theme του προφιλ σας  - όπως στο myspace  ή να αλλάξετε το status σας - όπως στο facebook).

Ειπαμε facebook; Το wraia.gr διαθέτει λειτουργίες social networking που θυμίζουν πολύ facebook. Συγκεκριμένα, μπορείτε να προσθέτετε χρήστες στη λίστα φίλων σας και να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές τους, ενώ μπορείτε να βλέπετε και τους φίλους των φίλων σας. Ενα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα σας στο wraia.gr είναι και η "φήμη" σας. Αυτή γίνεται πιό ψηλή όσο πιό "διάσημους" φίλους έχετε (δηλαδή φίλους που έχουν πολλούς άλλους φίλους).

Δεν θα λέγαμε οτι το wraia.gr διακρίνεται για το design του. Παρ'όλα αυτά όμως είναι αρκετά εύχρηστο. ενώ το σημαντικότερο είναι οτι οι χρήστες του διακρίνονται από μεγάλη δραστηριότητα. Κάθε μέρα προστίθενται νέες φωτογραφίες, ενώ κινητικότητα υπάρχει και στα μηνύματα και στα blogs. Ενα μεγάλο του "μείον" κατά την άποψή μας είναι η μη ύπαρξη chat. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι τρόποι να επικοινωνήσεις με τους άλλους χρήστες που το "κενό" αναπληρώνεται αποτελεσματικότατα.


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails