Attiko-prasino.gr: Όλοι οι πράσινοι χώροι της Αττικής

15 Νοε 2008

Το attiko-prasino.gr αποτελεί μια ενέργεια της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς για τη χαρτογράφηση όλων των πράσινων χώρων της Αττικής (πάρκα, κήποι, πλατείες) καθώς και των χώρων οι οποίοι βρίσκονται υπό διεκδίκηση για να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.

Μέσα από τα Google maps mashups του, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στους πράσινους χώρους της Αττικής (ψάχνοντας ανά χώρο ή ανά δήμο) και να εντοπίσουν σημεία ενδιαφέροντος (χώρους αναψυχής, εγκαταστάσεις, σημεία πρόσβασης με μέσα μαζικής μεταφοράς) καθώς και να διαβάσουν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία του χώρου. Για κάθε χώρο παρέχεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο οι χρήστες μπορούν να βλέπουν χωρίς να "φεύγουν" από το χάρτη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διατίθενται και εικονικές περιηγήσεις 360 μοιρών (VR) σε ενδιαφέροντα σημεία.

 

Αττικό Πράσινο

 

Κάθε χώρος πρασίνου αποτελεί και ένα πλήρες σημείο ενημέρωσης, με τις δικές του ειδήσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν, ενώ ενσωματωμένο στο portal βρίσκεται και ένα forum με θεματικές περιοχές αντίστοιχες των χώρων πρασίνου που παρουσιάζονται, έτσι ωστε οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να συζητούν και να εκφράζουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για κάθε χώρο πρασίνου ξεχωριστά.

Το portal ενημερώνεται συνεχώς με νέους χώρους πρασίνου και περιεχόμενο (φωτογραφίες, εικονικές περιηγήσεις, νέα, περιγραφές) και αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν από την αρχή την Αττική, ξεφεύγοντας για λίγο από την εικόνα της "τσιμεντούπολης" που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

Τελος, για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου, (και να με συγχωρήσετε για αυτό :) ), η ανάπτυξη έγινε από την εταιρία Tool, ενώ μέλος της ομάδας ανάπτυξης απετέλεσε και ο γράφων.


Related Posts with Thumbnails