Ploigos.gr: Χάρτης της Ελλάδας με πλούσιες πληροφορίες

23 Νοε 2008

To ploigos.gr είναι ουσιαστικά άλλο ένα Google Maps Mashup, με τη διαφορά οτι είναι εξαιρετικά έξυπνα φτιαγμένο, και προσφέρει εντυπωσιακό πλούτο πληροφοριών και κάλυψη (κατά το δυνατόν) όλης της Ελλάδας και όχι μόνο της Αθήνας.

Μέσω της υπηρεσίας μπορείτε να εντοπίσετε πληροφορίες όπως: Ξενοδοχεία, τράπεζες, νοσοκομεία, ATM, θέατρα και κινηματογράφους και πολλά άλλα, ενώ μπορείτε να εντοπίσετε στο χάρτη διασταυρώσεις οδών και να δημιουργήσετε δρομολογήσεις από κάποια αφετηρία προς κάποιο προορισμό.

 

Ploigos

 

Να σημειώσουμε οτι τα σημεία δεν αποτελούν απλά κατηγορίες αλλά μπορούν να αναλυθούν σε μεγαλύτερο βάθος. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείξετε στο χάρτη όλα τα ATM ή μπορείτε να γίνετε πιό συγκεκριμένοι, επιλέγοντας από τις υποκατηγορίες την εμφάνιση μόνο των ΑΤΜ της τράπεζας που σας ενδιαφέρει. Το ίδιο ισχύει σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες: Για παράδειγμα, η κατηγορία "Δημόσιοι χώροι" εξειδικεύεται στις υποκατηγορίες "πάρκα" και "πλατείες".

Η ταχύτητά του είναι εντυπωσιακή, ακόμα και αν έχουν επιλεγεί πολλαπλές κατηγορίες σημείων, ενώ το όλο interface είναι απλό, λιτό και εξαιρετικά λειτουργικό.

Το ploigos.gr έχει κατασκευαστεί από την εταιρία Mobics, η οποία ασχολείται και με άλλο ένα ενδιαφέρον (επί πληρωμή) project, το PloiSchool (demo μπορείτε να δείτε εδώ). Το PloiSchool απευθύνεται σε εκπαιδευτήρια και σχολεία που χρησιμοποιούν στόλο οχημάτων για τη μετακίνηση των μαθητών τους και χρησιμοποιεί την υποδομή του ploigos για να αποτυπώσει τις διαδρομές, τις στάσεις και τις θέσεις των σχολείων στο χάρτη, καθώς και για την διαχείριση των μαθητών που επιβαίνουν στα αντίστοιχα οχήματα. Ο χρήστης μπορεί να δεί πληροφοριές για τα δρομολόγια, το συνοδό του οχήματος, τον αριθμό των στάσεων και τους μαθητές που επιβαίνουν.

Περισσότερα για το έργο αυτό θα βρείτε εδώ: http://www.mobics.gr/proionta.html


Related Posts with Thumbnails