Look4studies.com: Αναζητήστε εκπαίδευση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

6 Δεκ 2008

Το look4studies.com είναι το πληρέστερο αυτή τη στιγμή portal αναζήτησης εκπαίδευσης (από προπτυχιακά προγράμματα ως και διδακτορικά) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντί να αναλώνετε ατελείωτες ώρες επισκεπτόμενοι σελίδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνώντας τα προγράμματά τους προκειμένου να αποφασίσετε τι σας "κάνει", μπορείτε να αφήσετε το look4studies να κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς και απλά να πραγματοποιήσετε μια απλή αναζήτηση περιλαμβάνοντας τον τομέα εκπαίδευσης, τον τύπο πτυχίου που αναζητάτε (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικο, επαγγελματικός τίτλος), τον τύπο εκπαίδευσης (πλήρης, μερική, εξ'αποστάσεως), και την τοποθεσία. Το look4studies θα σας παρέχει μια λίστα αποτελεσμάτων με όλους τους τίτλους που προσφέρονται για τον τομέα που διαλέξατε και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής (όπου υπάρχουν) και άλλα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών κάθε σχολής.

 

look4studies

 

Αυτό όμως που είναι πραγματικά χρησιμο είναι οτι μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλος και να αποθηκεύετε τις αναζητήσεις σας, μένοντας διαρκώς ενήμεροι για νέα προγράμματα σπουδών ή μεταβολές στα ήδη υπάρχοντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Ακόμα, μπορείτε αν θέλετε να αποθηκεύετε στο λογ/σμό σας μεμονωμένα προγράμματα σπουδών από σχολές προκειμένου να ανατρέχετε σε αυτά όποτε το επιθυμείτε. Με άλλα λόγια, μπορείτε να πείτε "αντίο" στα δεκάδες bookmarks που αποθηκεύατε στο browser σας ως τώρα για τις σχολές και τα προγράμματα σπουδών που σας ενδιέφεραν.

Φυσικά, αν σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη σχολή, το look4studies μπορεί να σας δείξει όλα τα προσφερόμενά της προγράμματα καθώς και να σας κρατά ενήμερους για αυτά.

Να αναφέρω οτι κατά τη διάρκεια της δοκιμής δεν μου δούλεψε η λειτουργία αποθήκευσης των αναζητήσεων (σε chrome, firefox3, ie7), συνεπώς βασίζομαι πάνω στα λεγόμενα του ίδιου του portal για τις πληροφορίες που αναφέρω παραπάνω. Επίσης, θα ήταν πολύ καλό στις αναζητήσεις να μπορεί κανείς να επιλέξει πολλαπλές τοποθεσίες (γιατί να κάνω μια αναζήτηση για Αθήνα (κέντρο) και ξεχωριστή αναζήτηση για την Αγ.Παρασκευή;). Επίσης, κάποια bugs προέκυψαν στις αποθηκεύσεις των προγραμμάτων σπουδών (ενα πρόγραμμα αποθηκεύτηκε εις διπλούν και όταν επιχείρησα να διαγράψω τη διπλοκαταχώρηση διεγράφησαν και οι δύο εγγραφές). Θεωρώ όμως οτι αυτά τα προβληματάκια δεν επηρεάζουν τη χρησιμότητα του portal και εκφράζω την αισιοδοξία μου για το οτι θα επιλυθούν γρήγορα.

Το συμπέρασμα είναι οτι το look4studies είναι γενικά ένα εξαιρετικά χρήσιμο portal με εκτεταμένο πληροφοριακό υλικό, το οποίο όμως "σηκώνει" ακόμα κάποιες βελτιώσεις και διορθώσεις στις λειτουργίες του.

UPDATE: Οι συντελεστές του Look4Studies έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις παρατηρήσεις που έγιναν και φρόντισαν άμεσα τη διερεύνηση όλων των θεμάτων που αναφέρονται. Τα bugs έχουν ελαχιστοποιηθεί, ενώ έχουν λάβει υπόψη τους και το θέμα της αναζήτησης. Θα ήθελα ευχαριστήσω τους συντελεστές του Look4Studies για το άμεσο ενδιαφέρον τους και να τους συγχαρώ για την αφοσίωσή τους στο έργο τους.


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails