Δεν ξέρω πού έχει καλό φαγητό / ποτό. Η κοινότητα ξέρει.

29 Οκτ 2010

Οπου "κοινότητα" είναι άνθρωποι που μπορεί να μην ξέρεις, αλλά να άφησαν μια καλή κριτική για εκείνη την ψησταριά στη Νέα Σμύρνη που πάντα έλεγες να πας αλλά ποτέ δεν ήσουν σίγουρος. Με τόσα φαγάδικα και ποτάδικα σε όλη την Ελλάδα, η επιλογή είναι δύσκολη. Ως τώρα, βασιζόσουν στη γνώμη φίλων και γνωστών οι οποίοι έτυχε να πάνε κάπου συμβουλευόμενοι τους δικούς τους φίλους και γνωστούς. Και καλά έκανες, έλα όμως που τα μαγαζιά είναι περισσότερα από όσα θα μπορούσε όλος σου ο κύκλος να γνωρίζει.

terpnon

Ερχεται λοιπόν το terpnon.com να σου λύσει το πρόβλημα. Έχει καταγράψει μαγαζιά για φαγητό και ποτό σε όλη την Ελλάδα, περιμένει να του προτείνεις και άλλα εσύ, και ταυτόχρονα δέχεται με χαρά τη βαθμολογία σου για τα μαγαζιά που έχεις επισκεφθεί (με ξεχωριστές βαθμολογίες για τις υπηρεσίες και την ατμόσφαιρα στα φαγάδικα και τον κόσμο και τη μουσική στα μπαρ, παρακαλώ). Α, και φυσικά με μια ματιά γνωρίζεις και τι οβολό θα καταθέσεις, κατά μέσο όρο.

Με τη βοήθεια των χαρτών Google και ενός πολύ έξυπνου συστήματος αναζήτησης (ανά όνομα μαγαζιού και περιοχή) το terpnon.com βάζει και τέλος στις περίεργες οδηγίες του κολλητού σου (στρίβεις δεξιά στην Αναγνωστοπούλου, περνάς τρείς ζαρντινιέρες, δύο μεγάλες κολώνες και το συνεργείο "Ο Νώντας" και μετά τη λακούβα αριστερά - ΠΡΟΣΟΧΗ, οχι τελείως αριστερά γιατί θα βγεις σε ρέμα και θα κάνεις μισή ώρα να ξαναγυρίσεις).

Αν θέλεις, φυσικά, να χαζέψεις απλά τα μαγαζιά, υπάρχουν κατάλογοι ανά περιοχή και ανά είδος, τόσο για τα εστιατόρια όσο και για τα bars/clubs. Μπορείς επίσης να δεις ποιά μαγαζιά είχαν τις καλυτερες και ποιά τις περισσότερες κριτικές.

Τελος, αν γραφτείς μέλος, μπορείς να κάνεις follow αγαπημένους σου χρήστες και να μαθαίνεις πού πήγαν και τι γνώμη είχαν για τα μαγαζιά που επισκέφθηκαν, καθώς και να προσθέτεις μαγαζιά στη λίστα των αγαπημένων σου ή στη λίστα "να επισκεφθώ" για να μην ξεχνάς τους επόμενους "στόχους" σου.

Κατά τη συγγραφή του άρθρου, το terpnon.com αριθμούσε 7018 μέλη,  2749 κριτικές και 5629 εστιατόρια σε 48 πόλεις Ελλάδας και Κύπρου.

Κερασάκι; Το terpnon είναι διαθέσιμο και για το iPhone σου. Καλή όρεξη και, ξέρεις: Οχι ποτό και οδήγηση.


Related Posts with Thumbnails