Έχεις μεταφυσικές ανησυχίες; Έχουμε πολύ υλικό να διαβάσεις.

31 Οκτ 2010

Τι νομίζατε; Μόνο ο "Αθέατος Κόσμος" ασχολείται με αυτά τα θέματα; Τα Ελληνικα portals και forums που ασχολούνται με το ανεξήγητο και τα μεταφυσικά φαινόμενα μπορεί να μην είναι πάρα πολλά, όμως έχουμε να σας προτείνουμε ορισμένα που, αν έχετε ήδη ανησυχίες, μάλλον θα σας κάνουν να προβληματιστείτε ακόμα περισσότερο (όπως γίνεται πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ όμως (δεν θα κουραστούμε να το λέμε), μεγάλο ποσοστό των γεγονότων ή των απόψεων που αναφέρονται σε αυτούς τους τομείς είναι ενδεχομένως αμφισβητήσιμα ή αποτελούν προσωπικές απόψεις των συγγραφέων. Μην πιστεύετε τα πάντα χωρίς προσωπική έρευνα και επιβεβαίωση!

metafysikoΞεκινάμε με το metafysiko.gr, ένα portal που διαχειρίζεται η ομάδα Gateway, η οποία πρωτολειτούργησε το 2002. Το portal διαθέτει ένα μεγάλο αρχείο θεμάτων και μελετών για αρχεία μυστήρια και πολιτισμούς, εναλλακτική ιστορία, θρησκείες, παραψυχολογία, UFO, ανεξήγητα φαινόμενα, θεωρίες συνωμοσίας, αποκρυφισμό και εσωτερισμό. Ταυτόχρονα, προσφέρει ενημέρωση καταγράφοντας τη σχετική με το θέμα επικαιρότητα, ενώ δημοσιεύει και εκτενείς συνεντεύξεις από προσωπικότητες που ασχολούνται με το μεταφυσικό. Να μην ξεχάσουμε και το πολύ ενεργό του forum, το οποίο τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου αριθμούσε 9610 μέλη.

esotericaΣυνεχίζουμε με το esoterica.gr, το οποίο "μετρά" αρκετά χρόνια παρουσίας στο web.  Εκτός από την εκτεταμένη του αρθρογραφία, διατηρεί και ένα κατάλογο επιλεγμένων εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, σεμιναρίων και μαθημάτων που διοργανώνουν φορείς, οργανώσεις και ομάδες του χώρου εσωτερικής αναζήτησης και μεταφυσικής μελέτης σε όλη την Ελλάδα.

Τα άρθρα του esoterica.gr είναι χωρισμένα σε θεματικές κατηγορίες όπως: Εσωτερισμός, Ανατολική φιλοσοφία, ψυχικά φαινόμενα, παραψυχολογία, εναλλακτική θεραπευτική, ψυχολογία, UFO, ανεξήγητα, μύθοι, θρησκειολογία κλπ. Και εδώ υπάρχει ένα πολύ ενεργό forum που αριθμεί 7002 μέλη (τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου).

paraportalΣτο ίδιο πνεύμα με τα προηγούμενα portals κινείται και το paraportal.gr, το οποίο διαθέτει μια εκτενή "βιβλιοθήκη" άρθρων καθώς και μια ενότητα στην οποία συγκεντρώνονται videos από μεταφυσικά / πιθανώς ανεξήγητα φαινόμενα. To paraportal.gr είναι μια νέα προσπάθεια που από ο,τι βλέπουμε ξεκίνησε το 2010 (ας μας διορθώσουν οι υπεύθυνοι αν κάνουμε λάθος εδώ), και ήδη έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα καλό αριθμό άρθρων.

paranormapΑν ψάχνετε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις αναφορές ανεξήγητων / παραφυσικών φαινομένων στην Ελλάδα θα τις βρείτε στο paranormap.net. Το site είναι δομημένο έτσι ώστε οι αναφορές να καταγράφονται σε επίπεδο ακόμα και χωριού. Σκοπός του site είναι η συγκέντρωση όσο πιο πολλών περιστατικών είναι δυνατόν, έτσι ώστε άνθρωποι που ερευνάνε πιο συστηματικά αυτά τα φαινόμενα να μπορέσουν να βοηθηθούν. Η δουλειά που γίνεται σε αυτό το site είναι η απλή καταγραφή γεγονότων που θεωρήθηκαν "μεταφυσικά" και όχι η μελέτη τους. Το αν πραγματικά είναι ή όχι "μεταφυσικά", απομένει να αποδειχθεί σε κάθε περίπτωση.

strangefilesΝα προσθέσουμε στη λίστα μας και ένα αρκετά νέο site για το οποίο ενημερωθήκαμε πριν από λίγο: Το strangefiles.net είναι μια καινούρια προσπάθεια στο χώρο του ανεξήγητου / μεταφυσικού, με θεματολογία ανάλογη των sites που προαναφέρθηκαν και ένα εκκολαπτόμενο forum συζητήσεων.

mysteriesΤελος, ένα "συγγενικό" site με όλα τα παραπάνω είναι το Mysteries, το οποίο φιλοξενεί αρθρογραφία σχετική με μυστηριώδη και ανεξήγητα φαινόμενα.

Πολλά από οσα διαβάζετε σε τέτοιου είδους portals μπορεί να έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα προσωπικά σας πιστεύω ή / και με την όποια θρησκευτική σας πίστη. Για να το ξαναπούμε με κίνδυνο να σας κουράσουμε: Έχετε υπόψη σας ότι τα άρθρα που πραγματεύονται τέτοια θέματα συχνά απεικονίζουν απόψεις των ίδιων των συγγραφέων ή των ομάδων στις οποίες ανήκουν, ενώ όσον αφορά στα μεταφυσικά φαινόμενα, έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι το "ανεξήγητο" δεν σημαίνει ΠΑΝΤΑ και "μεταφυσικό". Προτείνουμε να διαβάζετε οτιδήποτε αφορά αυτούς τους τομείς με μεγάλη αντικειμενικότητα και αυξημένο πάντοτε το κριτήριο της αμφισβήτησης. Αλλιώς, σας βλέπουμε να βλέπετε παντού γύρω σας μικρά πράσινα ανθρωπάκια :)

Καλό προβληματισμό!


Related Posts with Thumbnails