Ψάχνω για σπίτι, google style.

23 Οκτ 2010

Με την πληθώρα των sites που δημοσιεύουν μικρές αγγελίες για αγορά και ενοικίαση κατοικιών, η αναζήτηση του ενδιαφερόμενου ορισμένες φορές μπορεί να γίνει εφιάλτης. Αντε τώρα να μπεις σε 10-20 διαφορετικά sites, με διαφορετική κατηγοριοποίηση και διαφορετικό σύστημα αναζήτησης το καθένα, και να ψάχνεις για γκαρσονιέρα δεκαετίας στο Παγκράτι.

homebay

Το homebay.gr έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα "μαζεύοντας" όλες αυτές τις αγγελίες από ποικίλες πηγές και επιτρέποντάς σας να τις αναζητήσετε με ένα απλό interface, γράφοντας τις λέξεις - κλειδιά σας α λα Google σε ένα search box. (Και, προαιρετικά, συμπληρώνοντας ορισμενες ακόμα πληροφορίες όπως για παράδειγμα το επιθυμητό εμβαδόν, τον όροφο ή το εύρος τιμών), ενώ σας επιτρέπει να "φιλτράρετε" και εκ των υστέρων τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές του, το site διαχειρίζεται κατά μέσο όρο 200.000 αγγελίες την ημέρα ύστερα από επεξεργασία που γίνεται σε περίπου 65.000 σελίδες. (Αυτοί οι αριθμοί αναφέρονταν κατά τη στιγμή της συγγραφής).  Η διαδικασία γίνεται αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση μέσω διάφορων λογισμικών που έχουν αναπτυχθεί για τη συλλογή και την επεξεργασία της πληροφορίας, ενώ το περιεχόμενο ανανεώνεται μια φορά την ημέρα.

Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου υπήρχαν διαθέσιμες 404.546 αγγελίες από 43 sites.

Μπορείτε επίσης να δείτε το blog του homebay.gr εδώ.


Ετικέτες: ,
Related Posts with Thumbnails