Χτίζω / ανακαινίζω και το πορτοφόλι ξεσκονίζω: Δες από πριν τι θα δώσεις γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι

20 Νοε 2010

Θέλεις να χτίσεις ένα καινούριο παλατάκι ή να ανακαινίσεις το παλιό σου φτωχοκαλυβάκι και να το κάνεις παλατάκι; Δεν χρειάζεται να σε ενημερώσουμε ότι θα μπλέξεις σε ένα μαγικό καινούριο κόσμο, όπου τα λεφτά θα φεύγουν με ταχύτητα φωτός προς διάφορους προορισμούς, τα ονόματα των οποίων καλά-καλά δεν γνωρίζεις. Πάμε: Κουφώματα, επιχρίσματα, μαρμαροποδιές, γυψοσανίδες, γκρο μπετά και όλα αυτά τα μαγικά που θα κάνουν τον προϋπολογισμό σου να φωνάξει "μαμά!" και να φύγει τρέχοντας (προς τα πάνω) με το καλημέρα.

costonline

Ε, πριν αρχίσεις να τα σκορπάς δεξιά και αριστερά, καλό θα είναι να κάνεις μια βόλτα από το costonline.gr. Οι άνθρωποι που το έφτιαξαν, εσένα είχαν στο μυαλό τους. Μέσω ενός πολύ λεπτομερούς (αλλά όχι κουραστικού) οδηγού που θα σε ρωτήσει όλα αυτά τα οποία θα χρειαστείς (και άλλα πολλά που ίσως να σου διαφεύγουν), θα σου βγάλει ένα εκτιμώμενο κόστος για τη συνολική κατασκευή / ανακαίνιση, θα σου ετοιμάσει ένα κείμενο συγγραφής υποχρεώσεων για να το έχεις πρόχειρο, και θα σου υπολογίσει και το κόστος του δανείου σου! Το μόνο που σου λείπει είναι να έχεις τα χρήματα (τα οποία εκτιμούμε ότι θα διαχειριστείς πολύ καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις το εργαλείο).

Το costonline κάνει απλή και σύνθετη κοστολόγηση και είναι εργαλείο το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο ιδιώτες όσο και μηχανικοί. Προς το παρόν, οι εκτιμήσεις κόστους που κάνει βασίζονται σε δεδομένα για τους νομούς της Μακεδονίας, αλλά όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, βρίσκονται σε συζητήσεις με πολιτικούς μηχανικούς άλλων νομών για επέκταση και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα πάρεις έγκυρη εκτίμηση κόστους, απλά το costonline δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις τιμές.

Αν θέλεις και άλλη γνώση του κλάδου, βούτα στα τεχνικά άρθρα, δες τα video tutorials για τη χρήση του εργαλείου ή ρίξε μια ματιά στο ενδιαφέρον blog. Και θυμήσου αυτό που λένε οι παλιοί: "Αμα δεν χτίσεις και δεν παντρέψεις δεν ξέρεις τίποτα από τη ζωή".


Related Posts with Thumbnails