Βαριέμαι να σου μαγειρέψω, φτιάξ’το μόνος σου!

7 Ιαν 2011

Αν είσαι άντρας και συζείς / είσαι παντρεμένος, είναι πολύ πιθανό να ακούσεις αυτή τη φράση παραπάνω από μία φορές στη ζωή σου από το ταίρι σου. Οκ, ίσως αν την ακούσεις έτσι, αφτιασίδωτη, πολλές φορές και είσαι και πολλά βαρύς, με μπεγλέρια και μύστακες και λοιπά manly gadgets, τότε τα πράγματα θα γίνουν ζόρικα. Συνήθως θα σου έρθει πιό ελαφρά, με παραλλαγές του τύπου “αχ, τι κουρασμένη που είμαι, δεν βάζεις εσύ δυο αυγά να βράσουν”;

Η φράση – template μπορεί να αλλάζει συχνά πυκνά, αλλά τα αυγά όχι. Με αυγά βραστά θα τη βγάζετε. Γιατί σίγουρα για να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον σου το παρόν πόνημα, οι μαγειρικές σου γνώσεις δεν έχουν επεκταθεί πέραν αυτών. Ακόμα και στο Warcraft το cooking είναι secondary profession. Οπότε, keep reading.

Από την άλλη πλευρά, αν είσαι εργένης και δεν έχεις ακόμα αποκτήσει μεταβολικό σύνδρομο, σπαστική κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και άλλα τέτοια όμορφα από τα πολλά delivery / junk που χλαπακιάζεις σίγουρα αβέρτα (ειδικά αν η μαμά είναι μακριά), τότε να μια ευκαιρία να μην γίνει η αρχή και να μην κάνεις το γαστρεντερολόγο σου ευτυχισμένο για λίγο καιρό ακόμα.

sintages

Μια παρεούλα, αγνώστων λοιπών στοιχείων (αν διαβάσετε το παρόν δώστε μας περισσότερα!) είπε να γλυτώσει τους παντρεμένους από το διαζύγιο και τους εργένηδες από τη διάτρηση στομάχου και έφτιαξε το sintagesgiaantres.gr. Τι θα βρείτε εκεί; Ολα αυτά που θα ΕΠΡΕΠΕ να φτιάχνετε αλλά κανείς δεν σας είχε πει πώς. Απλές συνταγές, γρήγορες στην προετοιμασία και την εκτέλεση, αλλά παρ’όλα αυτά σπιτικές. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλη βαρύτητα έχει το “αγάπη μου, σου έφτιαξα κρακεράκια με βούτυρο” και άλλη το “αγάπη μου, είναι έτοιμη η κοτόσουπα και τα τυροπιτάκια στριφτά”.

Εντάξει, τα παιδιά λένε οτι απευθύνεται εν τέλει σε όλους όσους θέλουν να μαγειρέψουν απλές συνταγές γρήγορα, αρα και σε γυναίκες, αλλά όλοι ξέρουμε ποιούς τελικά αφορά πιό πολύ. Ας μην κοροιδευόμαστε. Και ο γράφων άντρας είναι και εκτός από υπέροχες τηγανιτές πατάτες και μια παρωδία κινέζικου ρυζιού, στα υπόλοιπα είναι εξίσου σκράπας με όσους από εσάς άντεξαν να διαβάσουν μέχρι τέλους. Enjoy!


Ετικέτες:
Related Posts with Thumbnails