Ανανέωση του ploigos.gr με νέες δυνατότητες

25 Νοε 2011

Για το ploigos.gr είχαμε γράψει το 2008. Για όσους δεν το είχαν διαβάσει τότε, σας δίνουμε την περίληψη: Αν σας αρέσουν τα Google Maps, πού να δείτε τι μπορούν να κάνουν με αυτά οι Έλληνες!

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, ας δούμε τι καινούριο έχει να μας δώσει το ploigos.gr: Πλέον έχουμε υποστήριξη Αγγλικών (όχι μόνο στη γλώσσα που βλέπουμε, αλλά και στις ονομασίες των δρόμων και τις πληροφορίες των σημείων ενδιαφέροντος).

Αλλο νέο και ενδιαφέρον είναι ένα widget το οποίο δείχνει τα ανά πάσα στιγμή εφημερεύοντα φαρμακεία (αχρείαστα να’ναι) και το οποίο μπορείς να προσαρμόσεις και να το βάλεις στο site σου. Εδώ θα βρείς όλες τις σχετικές πληροφορίες: http://www.ploigos.gr/widgets.html

ploigos

Αν είσαι προγραμματιστής, σου έχω ευχάριστα νέα: Πλέον είναι διαθέσιμο και API for developers για να μπορέσεις να κάνεις τα “μαγικά” σου απεικονίζοντας γεωγραφικά δεδομένα από τις δικές σου βάσεις δεδομένων μέσω του Πλοηγού. Δεν λέω περισσότερα, μπες και δες (και γράψε και λίγο κώδικα, δεν κάνει κακό).

Είσαι επιχειρηματίας και θέλεις να διαφημιστείς; Και αυτό το προβλέψανε οι άνθρωποι. Μπορείς να διαφημιστείς ΜΕΣΑ στο χάρτη, βάζοντας το λογότυπο της επιχείρησής σου (αντί απλού κειμένου) και διατηρώντας και ξεχωριστή σελίδα προφιλ της επιχείρησής σου. Πάτα στο σύνδεσμο “διαφημιστείτε” που θα δεις στην πρώτη σελίδα του site για να δεις τι ισχύει (δεν βάζουμε link γιατί ο κατάλογος είναι pdf, ετήσιος, ισχύει μέχρι 31/12/2011 και το άρθρο γράφεται Νοέμβριο, συνεπώς ενδέχεται να αλλάξει σύντομα).

Αλλη μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία στο ίδιο πνεύμα είναι το “Συμβαίνει στην Αθήνα”. Βάζεις την εκδήλωση που θέλεις να προβάλλεις και αυτή εμφανίζεται πάνω στο χάρτη. Επί πληρωμή φυσικά. Έξυπνη ιδέα. Περισσότερα εδώ: http://www.ploigos.gr/myevent.html

Τελος, οι άνθρωποι του “πλοηγού” φρόντισαν να ενημερώσουν την υπηρεσία με όλες τις αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έτσι ώστε ποτέ να μην χάσεις ξανά λεωφορείο από λάθος πληροφορίες. Για τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους μπορείς να χάσεις το λεωφορείο (απεργίες, διαδηλώσεις, αυγοπόλεμος κλπ) δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Last but not least, prosfores.ploigos.gr. Deal aggregator με έμφαση στην τοποθεσία. Αρκετά δεν είναι αυτά για μια ημέρα; Καλή διασκέδαση!


Related Posts with Thumbnails